perjantai 3. huhtikuuta 2020

Satu, näkijä, runouden jumalatar, Freija


Wikipediassa Saaga-nimestä sanotaan näin..
 "Alun perin sana on merkinnyt näkijää, ja Saga oli skandi­naavisessa myto­logiassa myös runouden ja historian jumalattaren nimi, joka toisinaan on samastettu myös Freijan kanssa."
Kun Saagan nimeä alettiin miettiä, halusimme nimeksi jonkin suomalaisen, luontoon liittyvän sanan ja pyörittelimme pitkään erilaisia luontosanoja mielessämme. Lopulta Janna törmäsi nimeen Saaga, ja hetken nimeä mutusteltuamme.. Se oli siinä. Seuraavaksi aloimme suunnittelemaan Saagalle logoa, jossa meitä auttoi kuusankoskelainen kuva-artesaani Sini Meriluoto.

Saagan sisustuspuolella olimme aivan alusta saakka samalla kannalla, ja nopeasti alkoikin sisustus hahmottua. Maalaisromantiikkaa lähdettiin hakemaan ihan sen syntysijoilta, sillä Miran kotitalosta löytyi heinäseipäitä ja ladon lautoja, ja Kymenlaakson Sähkötarvikkeen Miia Wittingin kautta saatiin hankittua vanha sähkökela odotustilaan. Sisustusta rakennettiin paljolti itse ja Jannan miehen avustuksella saimme kasaan myyntihyllyjä, palvelutiskin, asiakaspaikat ja paljon muuta. Muutenkin hankimme paljon sisustuselementtejä käytettynä, sillä kierrätys on lähellä sydäntämme!
    
Meidän kahden tarina taas alkaa jo lapsuudesta, jolloin perheemme olivat läheisissä väleissä ja leikimmekin keskenämme, mutta myöhemmin tiet erosivat vuosiksi emmekä enää muistaneet toisiamme. Vasta kampaamokoulussa törmäsimme uudestaan toisiimme ja heti oli selvää että yhdessä lähdettäisiin yrittämään. Yhteinen sävel löytyi samantien ja kemiat vain kohtasivat! Ja tässä sitä ollaan, Saagan takahuoneessa kahvikupposen äärellä odottamassa seuraavaa asiakasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti